Voorbeeld proces-verbaal Baldadigheid

Casus

U surveilleert samen met een collega te voet in het centrum van Amersfoort. Daar gooit een jongen de inhoud van een blikje cola over het hoofd van een meisje. Dit blijkt hij te doen om te pesten. Het onbekende meisje rent weg. De jongeman is het oneens over de strafbaarheid van zijn gedrag. Overeenkomstig de regels (o.a. opgenomen in het Feitenboekje) reikt u geen aankondiging van strafbeschikking uit. U maakt daarom een uitgebreid proces–verbaal op.

Het proces-verbaal:

Ik, Jan de Klein, algemeen handhaver in dienst van de gemeente Amersfoort, team Handhaving, tevens buitengewoon opsporingsambtenaar, aangesteld in domein I, Openbare ruimte, akte van beëdiging nummer Am/8321-6, standplaats Amersfoort en ik,
Peter de Groot, algemeen handhaver in dienst van de gemeente Amersfoort, team Handhaving,
tevens buitengewoon opsporingsambtenaar, aangesteld in domein I, Openbare ruimte, akte van beëdiging nummer Am/6540-2, standplaats Amersfoort
verklaren het volgende.
Op woensdag 21 oktober 2017, omstreeks 13.15 uur surveilleerden wij in uniform te voet en belast met handhaving op de openbare weg, de Hof te Amersfoort, gemeente Amersfoort. Deze weg lag in het centrum van Amersfoort. Wij zagen dat er op dat moment veel winkelend publiek aanwezig was.
Wij zagen dat daar ter hoogte van het eetcafé MamaRoux, perceel Hof 9, een jongeman naar een daar lopend meisje met een leeftijd van ongeveer 15 jaar liep. Wij zagen dat die jongeman een rood frisdrankblikje in zijn rechterhand hield. Wij zagen dat op dat blikje de tekst ‘Coca Cola’ stond.
Wij zagen dat die jongeman daar op of aan de openbare weg of op enige voor het publiek toegankelijke plaats tegen personen of goederen enige baldadigheid pleegde waardoor gevaar of nadeel kon worden teweeggebracht.
Wij zagen namelijk dat die jongeman naast dat meisje ging lopen. Wij zagen dat hij dat blikje met zijn rechterhand boven het hoofd van dat meisje omkeerde. Wij zagen dat een bruine vloeistof uit dat blikje stroomde en op het hoofd en kleding van dat meisje terecht kwam. Wij zagen dat dat meisje een grijze stoffen jas droeg tot over haar middel.
Wij hoorden dat dat meisje met luide stem riep: ‘ Niet doen; niet doen klootzak’. Wij zagen dat dit meisje daarna wegrende in de richting van de Lavendelstraat.
Vervolgens zagen wij dat die jongeman dat kennelijk lege blikje tegen de rug van dat wegrennende meisje gooide.

Voorbeeld proces-verbaal Baldadigheid

Gratis voorbeeld proces-verbaal van VIND Handhaving

 Auteur is Henk van Hoevelaken

 Update van 27 juli

Stel een goed pv op met behulp van dit voorbeeld

Wilt u het hele voorbeeld hebben? Download dan dit voorbeeld proces-verbaal!

Voorbeeld proces-verbaal Baldadigheid downloaden

Wilt u het hele voorbeeld proces-verbaal lezen? Vul dan onderstaand formulier in!

1 Persoonsgegevens
2 Bedrijfsgegevens

Indien u uw gegevens achterlaat en het whitepaper downloadt, gaat u ermee akkoord dat er vanuit Sdu binnen negentig (90) kalenderdagen eenmalig opvolging per e-mail of telefoon kan plaatsvinden.

Vul uw gegevens in en ontvang direct het gratis voorbeeld pv

U ontvangt de link naar het complete voorbeeld pv direct in uw inbox

 Auteur is expert op het gebied van Handhaving